Pineholt Close, St Ives, Ringwood
Pineholt Close, St Ives, Ringwood
Pineholt Close, St Ives, Ringwood
Pineholt Close, St Ives, Ringwood
Pineholt Close, St Ives, Ringwood
Pineholt Close, St Ives, Ringwood
Pineholt Close, St Ives, Ringwood
Pineholt Close, St Ives, Ringwood
Pineholt Close, St Ives, Ringwood
Pineholt Close, St Ives, Ringwood
Pineholt Close, St Ives, Ringwood
Pineholt Close, St Ives, Ringwood
Pineholt Close, St Ives, Ringwood
Pineholt Close, St Ives, Ringwood
Pineholt Close, St Ives, Ringwood
Offers Over
£400,000
3 Bed Detached Bungalow

Pineholt Close, St Ives, Ringwood

Offers Over
£400,000
  • Stylishly Modernised and Redecorated Throughout
  • Low Maintenance Mediterranean Style Rear Garden
  • Recently Installed Contemporary Style Kitchen
  • Detached Garage and Extra Driveway Space
  • No Onward Chain
  • Click the Video Tab to Watch the Property Video

A stunning three bedroom bungalow stylishly modernised and redecorated throughout | Recently installed contemporary style kitchen and adjacent living room, both with direct access to a low maintenance Mediterranean style rear garden | Detached Garage | No Onward Chain.

Read More

Summary A stunning three bedroom detached bungalow that has been stylishly modernised and redecorated throughout by the present owners, most recently including a contemporary style fitted kitchen with integrated appliances. The well planned accommodation, which has a ‘light and airy feel’, benefits from full gas fired central heating and white Upvc framed double glazed windows throughout. Externally, the property benefits from plentiful off road parking and a detached garage. The rear garden has been thoughtfully designed with ease of maintenance and alfresco living in mind. No Onward Chain.

Situation St Ives is located approximately two miles from the historic market town of Ringwood, which offers an excellent range of independent and national retailers, including Waitrose, Sainsbury and Lidl, as well as numerous cafe’s, bars and restaurants which offer a diverse culinary choice. St Ives is annexed with the villages of St Leonards and Ashley Heath, and has a Hampshire address, although falls within the district of East Dorset for public services. Situated within close proximity to the highly regarded St Ives Primary School, and only a short drive from the local Doctor’s Surgery. Commuter routes are easily accessible for Bournemouth, Poole, the South Coast and Salisbury via the A31 and A338, and Southampton, and beyond via the A31/M27and M3. For recreation the Avon Valley Country Park, Moors Valley Country Park and Castleman Trailway are all easily accessible in a few minutes car journey.

Accommodation Composite front entrance door with square opaque double glazed inserts and matching full height side panel window leads directly into the L – shaped entrance hall; white oak laminated flooring, wall mounted shoe cupboard, cloaks cupboard, built in airing cupboard, which also houses the wall mounted Ideal gas fired central heating boiler – linked to a Jules unvented hot water cylinder in the attic space, linen shelving, clothes hanging rail, wall mounted Drayton thermostatic control and LCD programmer for the central heating/hot water, hatch to attic space; aluminium ladder, part boarded with light. Attractive white panelled internal doors lead to all rooms: Cloakroom with Roca suite; fully tiled, wash hand basin, white oak laminated flooring. The family bathroom; white suite comprising of a shower bath with curved glazed side screen, thermostatic shower valve, two recessed niches, low flush wc with concealed cistern, vanity unit with cupboards and drawers beneath, tiled splashback, mirror/led lighting above, offset medicine cabinet, further tall shelved cabinet. The open plan living room and kitchen are approached from the entrance hall via double width opening. The living room; white oak laminated flooring flows through from the hallway and into the kitchen, sliding double glazed patio doors with fitted vertical blind overlooks the rear garden. A double width opening then provides access into the kitchen; polished stone effect laminated work surfaces and back stands, inset composite single bowl sink unit with swan neck mixer tap, white gloss finish cupboard and wide drawer/pan drawer units beneath, integral waste bin, integrated dishwasher and Hotpoint washing machine, integrated AEG fan assisted electric double oven/grill, integrated AEG flush fitting electric hob, contemporary style extractor canopy above the hob with multi-speed fan, space for a American style fridge freezer, bottle rack above, to either side of this opening is a tall larder cupboard with racking and a tall shelved cupboard. Opaque double glazed kitchen door with over canopy leads to side access and the rear garden. From the hall doors also lead to: Bedroom one; A double bedroom with front Westerly aspect, fitted venetian blind. Bedroom two; once again a double bedroom with front Westerly aspect, fitted venetian blind. Bedroom three; a good size single bedroom with fitted venetian blind.

Externally The bungalow occupies a bold corner plot within this sought after cul-de-sac. The front garden is mainly laid to loose gravel for ease of maintenance and also provides additional off road parking. A dropped kerb with block paviour threshold has been created for this purpose, and the front garden is bounded by timber sleeper edged borders planted with laurel hedging. An external ‘wheelie bin’ store is inconspicuously sited on a block paviour hard standing to the front North side of the bungalow. A side gate provides access via a side pathway into the rear garden, which is approximately 22′ x 50′. The rear garden is enclosed by feather edged timber panel fencing and has been cleverly designed to maximise alfresco opportunities. An Indian sandstone paved entertaining area with a vine clad pergola above faces in a Southerly direction, adjacent gravelled area and ‘kitchen garden’. The remainder of the rear garden is laid to split level areas of Indian Sandstone paving and patio abutting the rear of the bungalow. An area of artificial lawn beyond the patio is bounded by timber sleeper edged borders with a profusion of specimen shrubs. At the bottom of the garden a personal door provides access to a detached garage (19′ x 9′ 10"), with up and over door, electric power and light, which is approached from the road via a tarmacadam driveway with parking for several vehicles.

EPC